Szárnyal a Roma a bajnokságban és a tőzsdén

Vágólapra másolva!
Szenzációsan kezdte az idei szezont az AS Roma labdarúgó csapata, a farkasok ugyanis nyolcból nyolc meccset nyertek, ráadásul összesen 1 gólt kaptak a 22 rúgott mellett. Nem is meglepő, a milánói tőzsdén valósággal megőrülnek a csapat részvényeiért.A hétvégi Napoli elleni siker hatása pedig ismét nem maradt el a tőzsdén, 28 százalékos pluszban jár ma az árfolyam!
Vágólapra másolva!

Háromszoros pénz az AS Román!

Ismét bebizonyította a tőzsde, hogy az élet minden területén jelen van, a nagyvilágban történő események pedig a részvénypiacokon is folyamatosan éreztetik hatásukat. Jelen esetben nem egy fontos vállalati bejelentés, vagy éppen kormányzati nyilatkozat okozott nagy felfordulást a tőzsdén, hanem az olasz labdarúgó bajnokság legutóbbi mérkőzéseinek eredménye mozgatta meg a befektetők fantáziáját.

Történt ugyanis, hogy a fővárosi csapat, az AS Roma 3-0 arányban mért megsemmisítő vereséget a 2010-es Bajnokok Ligája győztes csapatra, az Internazionaléra. Persze ennek már közel két hete, ám a befektetők egy csapásra másképpen látták a rómaiakat, mivel pedig a részvény a Milánói tőzsdén is megtalálható, így kapásból 25 százalékos pluszban nyitott a részvény a mérkőzés utáni hétfőn.

Ám az igazi szárnyalás még csak ezután következett, az elmúlt másfél hétben folyamatosan emelkedett az AS Roma árfolyama, és szerdán már a 2 eurós értéket is elérte. Itt feltehetően kisebb profitrealizálásba kezdhettek a befektetők, és jókora mínuszt hoztak össze aznap, ám a hét hátralévő része ismét az emelkedésről szólt. A szeptemberben látott 50 eurócentes értékhez pedig még így is közel háromszoros nyereséget érhettek el a befektetők!

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ami viszont különösen széppé teszi a történetet, hogy a nagy tőzsdei futballklubokkal ellentétben az AS Roma részvényei még csak illikvidnek sem nevezhetőek az elmúlt napokban, csütörtökön és pénteken is több mint 10 millió euró értékben cseréltek gazdát a részvények. Ez egyébként több mint 3 milliárd forintnak felel meg, vagyis lényegében az OTP forgalmával megegyező érdeklődés tapasztalható az AS Roma részvényei esetében is. Persze az tény, hogy az érdeklődés a szokásosnál lényegesebben magas szinten van, és az olasz tőzsdén azért vannak ennél „aktívabb papírok” is.

Bajnokcsapat születik

Hétfőn viszont akár még ennél durvább emelkedés is jöhet, pénteken ugyanis a fővárosiak 2-0 arányban a bajnokság egyik nagy esélyesének számító, és jelenleg második helyen álló Napolit is legyőzték. Aligha kérdéses, hogy az AS Roma innentől kezdve a bajnokság legnagyobb esélyesének számít, hiszen az eddigi 8 meccsből mindet megnyerték a bordó mezesek, ráadásul a 22 rúgott gól mellett mindössze egyetlen gólt kaptak. Azt is a harmadik meccsen.

Forrás: Wikipedia, Serie A

Tottiék ezzel egyébként 13 év után szerezhetnék meg ismét a bajnoki címet, ami visszaidézve a 2001-es eseményeket valóságos népünnepélynek számítana Rómában. Látva a Dortmund részvények tavalyi teljesítményét, tehát minden adott arra, hogy az AS Roma papírjai is jókora szárnyalást mutassanak be. Természetesen az Investor Trader ügyfelei pillanatok alatt az AS Roma tulajdonosainak érezhetik magukat, a részvénnyel ugyanis könnyedén kereskedhetünk a milánói tőzsdén.

Persze legkorábban csak hétfőn, hiszen hétvégén nincs nyitva a tőzsde. Addig viszont itt vannak a legszebb pillanatok, a tegnapi fényes győzelemről:

Frissítés: Ma már 28 százalékos pluszban járnak a részvények, a szárnyalás tehát folytatódik.