Egyedi dizájnruhák újrahasznosított farmerből

Újrahasznosított farmerből készít egyedi dizájnruhákat a Réthy Fashion
Vágólapra másolva!
Újrahasznosított farmerekből készít egyedi ruhákat a Réthy Fashion: az egy éve indult vállalkozás egy éven belül közel 40 fő, hátrányos helyzetű munkavállalóval tervezi növelni a létszámát.
Vágólapra másolva!

A létszámot fokozatosan bővítenék, emellett az ország több pontján farmerbegyűjtési pontokat létesítenek majd. A cél, hogy hagyományos dzsekikből, kidobásra ítélt farmerekből 25-55 éves nőknek készítsenek alkalmi ruhákat.

Újrahasznosított farmerből készít egyedi dizájnruhákat a Réthy Fashion Fotó: Réthy Fashion

"A kidobott farmerruhák anyagának több mint 90 százaléka még ép, használható, de a régi funkcióját már nem tudja betölteni," mondja Réti Éva, a vállalkozás ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy a környezettudatos anyaghasználattal, a farmer újszerű megközelítési módjával egy új lehetőséget szeretnének teremteni. Az ügyvezető szerint a farmerek begyűjtésébe, válogatásába, tisztításába vonják majd be a hátrányos helyzetű, illetve fogyatékossággal élő embereket.

A cég a kiskereskedelmi hálózatát év végéig 10 üzlettel tervezi bővíteni, és nagyobb városokban, megyeszékhelyeken nyitnának boltokat.

A vállalkozás egyébként a közelmúltban, a NESst-Citi Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Programban a 7 ezer dolláros díjat kapott kiemelkedő üzleti tervéért, a nyereményt a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatására fordítják majd.