Matolcsy rokonát májusban elküldték az NGM-ből

Vágólapra másolva!
Jövő decemberig szólt volna a szerződése, de már májusban elküldték a Nemzetgazdasági Minisztériumból Matolcsy Mátyást, a jegybankelnök Matolcsy György rokonát.
Vágólapra másolva!

Matolcsy Mátyást, a jegybankelnök Matolcsy György rokonának májusban felmondtak a Nemzetgazdasági Minisztériumnál (NGM) - írta a Bors Online a kormány honlapjára felkerült szerződésekre hivatkozva.

Matolcsy Mátyás 1970 óta tagja az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának, és mindig abba a minisztériumba delegálták, amely épp felelős volt a szervezettel való kapcsolattartásért. A Bors szerint évi 3,1 millió forintért látta el a képviseletet. Mátyás a volt nemzetgazdasági miniszter édesapjának harmadfokú unokatestvére.

A szerződés felmondásának oka az volt, hogy a Matolcsy úr által ellátott feladatok jelentős részét a továbbiakban elsősorban a külgazdasági szakdiplomata-hálózat, illetve más szakértő szervezetek látják el. Emellett a feladatok egy részét a tárcán belül, illetve egyéb közigazgatási szereplők bevonásával végzi el a minisztérium. A szerződés megszüntetésére rokoni kapcsola toktól függetlenül került sor – magyarázta a felmondás okát a Borssal a tárca sajtóosztálya. Matolcsy Mátyás szerződése jövő decemberig szólt volna.