Szépen alakul eddig a péntek

Vágólapra másolva!
Szeretné szépen búcsúztatni a hetet a Budapesti Értéktőzsde, ehhez pedig a Mol szolgáltat segítséget, ugyanis árfolyama közel 1,5 százalékkal emelkedik, míg a többi hazai blue-chip csak kisebb elmozdulásban van. Makroadatok hiányában csendesen telik a kereskedés Európában, de a főbb börzék pluszokban állnak, egyedül az olaszok maradnak le.
Vágólapra másolva!

Féltávhoz közeledve a Mol 1,4 százalékkal, a Magyar Telekom 0,3 százalékkal emelkedik. A Richter 4 100 forint közelében mocorog, míg az OTP árfolyama 4365 forintnál ingadozik.

A kispapírok közül az ANY Biztonsági nyomda részvényei 1,5 százalék felett esnek, míga Rába 1 forintra van az 1150-es szintől.

Nyugat-Európát segíthetik a Kínából érkező kedvező makroadatok. Ennek hatására pedig a 600 nagy európai vállalat részvényét tömörítő, EURO Stoxx 600 index már hetedik egymást követő napon készül emelkedéssel zárni, ráadásul 5 éves csúcsokat ostromol.

Ausztriában az OMV 2 százalékos esése hátráltatja a bécsi parkettet.

Amerikában kisebb pluszokat jeleznek nyitásra a határidős részvényindexek. Makroadat nem érkezik, de ma piacnyitás előtt jelent a Morgan Stanley és a General Electric is.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Mol árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURO Stoxx 600 index értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu