Brutális nyereség a kaszinógigásznál

Vágólapra másolva!
Óriási mértékben nőtt a kaszinókat üzemeltető Las Vegas Sands negyedéves nyeresége köszönhetően elsősorban az ázsiai piacon elért szép eredménynek.
Vágólapra másolva!

A Las Vegas Sands harmadik negyedéves profitja 80 százalékkal emelkedett, különösen a makaói kaszinók jó teljesítményének. A cég egyébként bevételének igen nagy részét a makaói és szingapúri egységeinek köszönheti.

627 millió dollár lett a profit (EPS: 76 cent), a tavalyi 350 milló után (EPS: 46 cent), míg a bevételek 32 százalékkal 3,57 milliárd dollárra nőttek. Mindezek mellett az elemzői várakozásokat is felülmúlta a cég.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A vállalat tavaly jelent meg nagyobb intenzitással Makaón (az egyedüli hely Kínában, ahol legális a szerencsejáték), amikor megnyitotta negyedik kaszinóját, a Sands Cotai Centralt a városban.

A részvények is meglehetősen jól szerepelnek, idén már több mint 50 százalékot emelkedett az árfolyam, és jelenleg már 2008 nyara óta nem látott szinten jár a papír. Persze a 2007 második felében látott csúcsoktól míg így is messze jár.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu