Többen, de kevesebbet interneteztek mobilról

Vágólapra másolva!
Nőtt a mobilinternet előfizetések száma, de csökkent az egy előfizetésre jutó adatforgalom szeptemberben - derül ki az NMHH adataiból.
Vágólapra másolva!

Nemcsak az egy főre jutó, hanem az összforgalom is némileg csökkent, hiszen az előző havi 2 millió 553 ezer után, szeptemberben 2 millió 529 ezer gigabájt (GB) adatot töltöttek le mobilinternetről. Az előfizetések számának növekedésével is kalkulálva ez azt jelenti, hogy az egy aktív ügyfélre jutó átlagos forgalom 0,87 GB-ra csökkent az augusztusban mért 0,9-ről - áll az NMHH honlapján.

A mobilinternet-előfizetések száma szeptember végén 3 millió 824 ezer 810 volt, ebből az aktív, forgalmat is bonyolító előfizetések száma 2 millió 898 ezer 929-et tett ki. Az előző hónaphoz képest az aktív mobilinternetezők száma mintegy 64 ezerrel nőtt, egy év alatt pedig 731 ezerrel gyarapodott. Az összes mobilinternet-előfizetés száma egy hónap alatt 88 ezerrel, egy év alatt 973 ezerrel nőtt.

Szeptemberben a forgalmazásban részt vevő aktív előfizetések alapján a T-Mobile és a Telenor piaci részesedése is emelkedett, a Vodafoné viszont csökkent.

Az egy ügyfélre jutó átlagos adatforgalom a Telenornál volt a legmagasabb szeptemberben (1,07 GB). A T-Mobile előfizetőinél 0,83 GB, míg a Vodafone-ügyfelek átlagosan 0,69 GB adatot töltöttek le.

Az új, korlátlan adatforgalmat is tartalmazó csomagokat mindhárom szolgáltató október elején hirdette meg.