Vágólapra másolva!
Lemaradó a magyar tőzsde Európában, elsősorban a Mol lejtmenete miatt, de a Richter és az OTP sem brillírozik. Nyugat-Európában sem túl jó a hangulat, egyedül a milánói részvényindex áll pluszban.
Vágólapra másolva!

Nincs jó napjuk a magyar blue-chipeknek, hiszen a Mol még mindig jelentős 3,3 százalékos mínuszban van, de a Richter is megbillent és majdnem 2 százalékkal esik. Az OTP kisebb csökkenésben van csak, 0,3 százalékkal halad lefelé, míg a Magyar Telekom 0,7 százalékos mínuszt tud felmutatni.

A forintot is megráncigálták reggel, azóta a 296-os szint közelében mozog az euróval szemben.

Nyugat-Európában sem túl jó a hangulat, a befektetők amiatt izgulhatnak, hogy sikerül-e megállapodniuk a döntéshozóknak az USA-ban az adósságplafonról. Egyedül az olasz börze tud emelkedni, míg a franciák hátul kullognak, mivel több részvény is nagyobb esésben van a párizsi parketten.

Az amerikai határidős részvényindexek pluszos nyitást jósolnak a Wall Streeten, azonban kérdés, hogy milyen hírek érkeznek a Fehér Házból az adósságplafonnal és a költségvetéssel kapcsolatban, mert az elég erőteljesen befolyásolhatja majd a kereskedés menetét.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Mol árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Richter árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu