Ázsiából segítik a Yahoo-t

Vágólapra másolva!
Piczárás után 1,5 százalék feletti pluszba váltott a Yahoo! árfolyama, miután a cég a vártnál kicsivel jobb egy részvényre jutó eredményről számolt be negyedéves gyorsjelentésében. 
Vágólapra másolva!

Árbevétele is lényegében a vártnak megfelelően alakult, viszont a cég negyedik negyedévre vonatkozó árbevételére 1,18-1,22 milliárd dollárt vár, míg az elemzői konszenzus korábban 1,25 milliárd dollárt prognosztizált.

Nagyon szépen alakult az Alibaba eredménye, ugyanis a kínai online kereskedő több mint megduplázta negyedéves bevételét. A részvényeseknek kifizethető összeg 707 millió dollárra nőtt a júniusban záruló 3 hónapra vonatkozóan, az egy évvel korábbi 273 millió dollárról. A Yahoo!-nak 24 százalékos részesedése van az Alibabában.

A Yahoo! arról számolt be, hogy az Alibaba és a Yahoo! Japan eredményéből összesen 233 millió dollár profitra számíthat, meghaladva az elmúlt évi 175 millió dolláros nyereséget.

A részvények piaczárás után csaknem teljesen leradírozták keddi kereskedésben összeszedett mínuszaikat, a 34 dolláros szint közelébe ugorva.

A Yahoo! árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu