Vártnál alacsonyabb lett a Citigroup profitja

Vágólapra másolva!
Minimálisan elvétette a várakozásokat profit sorot a Citigroup harmadik negyedéves gyorsjelentésével. A pénzntézet a várt 1,04 dollár helyett 1,02 dolláros egy részvényre jutó, egyszeri tételektől tiszított nyereséget ért el az időszak során. 
Vágólapra másolva!

Kisebb csalódást keltett a Citigroup harmadik negyedéves gyorsjelentése, az amerikai pénzintézet ugyanis csak 1,02 dolláros egyszeri tételektől tisztított nyereséget ért el az időszak során a várt 1,04 dollár helyett.

Forrás: [Bloomberg]

A vártnál alacsonyabb profit oka a sajátszámlás kötvénykereskedésen elért vártnál nagyobb veszteségeknek tudható be.

Ezen túl a bank jelzáloghitelei iránt is alacsonyabb volt a kereslet a harmadik negyedévben, ugyanis a hozamemelkedés miatt kevesebben váltották ki meglévő jelzáloghiteleiket szerte az Egyesült Államokban. Emiatt kevesebb munkaerőre van szüksége a szegmensben a Citigroupnak, így ezer embert volt kénytelen elbocsátani a jelzáloghitelezéssel foglalkozó egységénél.

A jelzáloghitelezési aktivitás csökkenésétől a többi nagybank is szenved, ami miatt a Wells Fargo és a Bank of America is több ezer fős elbocsátásokat volt kénytelen végrehajtani a jelzáloghitelezéssel foglalkozó üzletágában.

A vártnál gyengébb gyorsjelentésre 1,3 százalékos mínuszban készülnek nyitni a Citigroup részvényei.