Meredekebb pályán menetelhet a DAX

Vágólapra másolva!
Az elmúlt néhány napban szépen emelkedett a DAX index, a mozgások alapján pedig még további menetelés előtt is állhat a német részvényindex, ha hiszünk a technikai elemzésben.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napok mozgásai után érdemes elővenni a DAX grafikonját, mivel szemmel látható ütemváltás történt, és ismét emelkedő pályára állt az index, dacára az amerikai bizonytalanságnak, ami akár tőkepiaci cunamit is okozhatna.

A lenti grafikonon látható, hogy az eddig érvényben lévő trendet (kék folytonos vonal), egy meredekebbre (szaggatott vonal) cserélte az index. Az emelkedés közben kialakult lefelé mutató csatornát (zászlót) is sikerült felfelé átvinnie. A technikai elemzés szabályai alapján a zászló alakzatból „illik” annyit mennie az árfolyamnak, amennyit addig ment, ebből pedig 9200-as célárfolyamunk adódik.

Már ebben a cikkemben is figyelmeztettem, hogy vételi jelzés érik a DAX-ban, amit 8500-nál meg is kaptunk. Most napos időtávon ismét hasonlóan izgalmas fordulóponthoz értünk, mint akkor. Tudom, hogy figyelembe véve a fundamentumokat és a globális politikai kockázatokat sokakban kétely ébredhet, hogy vajon a DAX innen még tud-e emelkedni? De a technikai elemzésben nincs helye kételyeknek, csak tenni kell, amit a grafikon mutat. Márpedig a DAX vételt mutat.

DAX index napi grafikon Forrás: Bloomberg