Az ötlet mellől gyakran hiányzik a pénz

Vágólapra másolva!
A fiatal vállalkozók közel háromnegyede nehezen jut forráshoz, főleg, ha új termékkel jelennének meg a piacon. Az innovatív vállalkozások adókedvezményeket szeretnének az induláshoz.
Vágólapra másolva!

Nem könnyű a fiatal vállalkozók élete, ez derült ki az EY nemzetközi felméréséből, amely szerint a 40 alatti üzletemberek 73 százaléka mondta azt, hogy nehéz forráshoz jutniuk. Különösen azoknak, akik új szolgáltatást vagy terméket szeretnének bevezetni a piacra.

"Az EY felméréséből is kitűnik, hogy nemcsak az üzletmenetben kell innovatívnak lenniük a vállalkozóknak, hanem a korábban kevésbé alkalmazott finanszírozási formákat is meg kell találniuk a talpon maradás és a fejlesztés érdekében. Igaz ez Magyarországra is, ahol egyre bővül az alternatív források skálája, mint például a Jeremie és más finanszírozási programok” – mondta Dezse Margaret, az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának vezető partnere.

A válaszadók 41 százaléka szerint a kormányzatoknak adókedvezménnyel kellene segíteni a forráshoz jutást. Szintén fontosnak tartottk az egyszerűbb szabályozást és a kockázati tőkebefektetések adókedvezményét.