A kormányzati leállás miatt nem fogynak az autók

Vágólapra másolva!
Akár 10 százalékot is eshet szeptemberhez képest az amerikai autóértékesítés a Hyundai Motor amerikai vezetője szerint októberben a kormányzati leállások miatt. A vevők inkább elhalasztják a bizonytalanság miatt a vásárlásaikat. 
Vágólapra másolva!

Nem biztos, hogy az október lesz a legjobb hónap Amerikában az autógyártók számára. A Hyundai Motor Co. amerikai értékesítési vezetője szerint akár 5-10 százalékot is csökkenhet az eladott autók száma októberben a szeptemberhez képest.

A gyenge forgalom mögött pedig az állhat, hogy a fogyasztók inkább elhalasztják a vásárlásaikat a kormányzati leállás okozta bizonytalanság miatt.

A hónap elején a General Motors és a Ford is jelezte már, hogy a politikusok csatározása miatt a gazdasági növekedés is bajba kerülhet. Szeptemberben egyébként 4,2 százalékot zsugorodott az eladott autók száma az USA-ban, ami két év óta az első visszaesés volt.

A Toyota Financial Services, a Toyota Motor Corp. amerikai hitelezési divíziója például a szövetségi dolgozók számára a törlesztés során könnyítést hajt végre, nehogy csúszásba kerüljenek a fizetésekkel.