Íme, a brit recsicsökkentési recept: Építsünk atomerőművet!

Vágólapra másolva!
Már csak néhány kérdést kell tisztáznia a brit kormánynak egy teljesen új atomerőmű építésével kapcsolatban, aminek révén 1995 után újabb egységgel gazdagodhat a szigetország. A kormány elsődleges célja, hogy fokozza a versenyt az energiatermelés területén az árak letörése érdekében.
Vágólapra másolva!

Rendkívül közel került Nagy-Britannia ahhoz, hogy 1995 után újabb atomerőművet építsenek a szigetországban – mondta el Ed Davey energiaügyi miniszter vasárnap a BBC-nek adott interjújában. A politikus elmondása szerint már csak néhány apró dolgot kell tisztázni annak érdekében, hogy aláírják a szerződést a francia EDF Energyvel.

A brit kormány a Reuters beszámolója szerint már hozamosabb ideje tárgyal az EDF-fel a projektről, illetve annak pénzügyi hátteréről. A munkálatokba egyébként a legfrissebb információk szerint nem csak a francia cég vesz majd részt, hanem vélhetően egy kínai partner is beszállhat a kivitelezésbe.

A tervezett egység helszíne Hinkley Point

A brit kormánykoalíciónak mindenképpen lépnie kell, hiszen az utóbbi időben jócskán megszaladtak az energiaárak a szigetországban, ami jelentős támadófelületet kínál az ellenzéki Munkáspártnak a 2015-ös választások előtt. Ennek érdekében a David Cameron vezette konzervatívok a verseny élénkítésével szeretnék letörni az árakat, amit az új atomerőmű építésének terve támogathat. Davey elmondása szerint az elkövetkezendő években több százmillió fontnyi friss tőke érkezhet Nagy-Britannia energiapiacára.