Egy debreceni hardvergyártó cég 2012 legjobb női munkahelye

Vágólapra másolva!
Csütörtökön tartotta meg A Legjobb Női Munkahely záróceremóniáját a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség. A nyertes a National Instruments Hungary Kft.
Vágólapra másolva!

A projekt számos nemes célt szolgál. Rámutat, milyen sokat jelent a gazdaság szempontjából a női munkaerő, segíteni hivatott a családi élet és a munka összehangolását, javítja az esélyegyenlőséget a munkaerőpiacon. A díj lényege többek közt az, hogy jó példákat mutasson be, amelyeket más vállalkozások is átvehetnek.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség 2009-ben tanácsadói státuszt nyert az ENSZ-ben („UN-Ecosoc -Consultative NGO Status”). Célja, hogy kiemelt magyar munkaadók közvetlen bevonásával, a foglalkoztatás bővítésében és az esélyegyenlőség megteremtésében tenni tudó szervezetek – ENSZ, EU, kormányzat, gazdasági és tudományos szféra, civilek, média – részvételével olyan eszmecsere-fórumot hozzon létre, amely segíti a női foglalkoztatás bővítését, az esélyegyenlőség fokozottabb érvényesülését. A szövetség arra törekszik, hogy projektjeik jó példát adjanak Magyarországról, amelyeket EU-s és ENSZ-szinten is be lehet mutatni.

A pályázó cégeket különféle szempontok alapján bírálják el. Az MNKSZ hangsúlyt fektet a pályakezdő nők munkaerőpiaci integrációjára, a GYES-ről visszatérő kismamák előtt álló lehetőségekre, az 50 év feletti nők életútprogramjának támogatására, a fogyatékkal élő nők foglalkoztatási esélyeinek javítására, a vidéki nők elhelyezkedési esélyeinek javítására, illetve a nők helyzetére az infokommunikációs szektorban. A pályázókat az alábbi szempontok alapján bírálják el: a munka és a magánélet-család összeegyeztethetősége, tisztességes munkafeltételek, a karrierlehetőség, előremenetel biztosítása, az egészség és a jó közérzet megőrzésének lehetősége, a készségek fejlesztésének lehetősége, a személyes és telefonos interjúkon szerzett információk.

Az MNKSZ Legjobb Női Munkahely Díja 2007 óta létezik. Két kategóriában lehet nevezni, az idén a 20-250 főt foglalkoztató vállalatok kategóriájában nem érkezett be elegendő elfogadható színvonalú pályázat. A 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalatok között az első díjat a debreceni illetőségű, tesztelési, mérési és vezérlő alkalmazások fejlesztésével foglalkozó National Instruments Hungary Kft. vehette át. Ezüstérmes a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., harmadik helyezett a Coloplast Hungary Kft., amelynek szeptemberi hazai bővítéseiről lapunk is tájékoztatott. Különdíjban részesült az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. A korábbi évek győztesei közé tartoztak többek közt az ELMÜ Nyrt., a SAP Hungary Kft. és Citi Szolgáltató Központ, a Thermal Hotel Aquincum Zrt. Ramada Plaza, a Microsoft Magyarország Kft., a Fővárosi Gázművek Zrt., a Marks and Spencer kizárólagos magyarországi franchise partnere, vagy a DM.