Megbukik az "olcsó" iPhone?

Vágólapra másolva!
Egy kínai tech híroldal szerint az Apple napi 300 ezer darab helyett csupán 150 ezret gyárt majd a szeptember 20. óta kapható színes műanyag borítású iPhone 5C-kből.
Vágólapra másolva!

A vállalat hivatalosan nem erősítette meg a pletykát, de ha igaznak bizonyul az értesülés, akkor az eredetileg "olcsó" iPhone-ként várt 5C modell iránt valóban váratlanul gyenge lehet a kereslet.

Az Apple oldalán egyébként az iPhone 5C vígan megrendelhető, míg a drágább, erősebb iPhone 5S modellre várnia kell a vásárlóknak. A mobilinternetes adatforgalom elemzéséből egyébként több piackutató is arra a következtetésre jutott, hogy az iPhone 5S-ből három-négyszer annyi fogy, mint 5C-ből. A gyenge kereslet miatt Kínában több online kereskedő is lényegesen csökkentette az 5C-k árát.

Az első hétvégén9 millió darabot értékesített a két új modellből az Apple, ami új rekord, bár az adat nem összevethető a korábbiakkal, hiszen idén egyfelől két új modell indult, másfelől pedig az első piacok közé idén először bekerült Kína is. A becslések szerint iPhone 5S-ből akár 5,5-7 millió darab találhatott gazdára, lényegesen több, mint iPhone 5C-ből.

(via Quartz)