Kapkodtak az Audik után Kínában

Vágólapra másolva!
Története során először átlépték a 7 millió darabos értéket a Volkswagen első kilenc hónapos értékesítési számai, miután az Audit és Porschet is gyártó német vállalat 7 százalékkal növelte eladásait szeptemberben világszerte. Ez nagyrészt a remekül teljesítő kínai piacnak köszönhető, ahol rohamosan növelte eladásait az autógyártó, és ahonnan ebben az évben szeptemberig már a cég értékesítéseinek a harmada származott. 
Vágólapra másolva!

7 százalékkal növelte eladásai számát a Volkswagen szeptemberben világszerte. A német autógyártó összesen 856 900 darab gépjárművet adott el az egy évvel korábbi 801 200 darab után a kilencedik hónapban. Ezzel pedig az első kilenc hónap értékesítési számai a cég története során először lépték át a 7 millió darabos értéket, egészen pontosan 7,03 millió darab gépjárművet adtak el idén - derült ki a Volkswagen által közzétett statisztikákból.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A Volkswagen ezt nagy részben a kínai piacon mutatott remek teljesítményének köszönheti, ahol valósággal kapkodtak a német autógyártó járművei után. A világ legnagyobb autópiacán ugyanis 15,4 százalékkal több autót tudott eladni a cég szeptemberben, mint egy évvel korábban. Ebben az évben pedig összesen 2,35 millió Volkswagen gépkocsi fogyott Kínában, ami azt jelenti, hogy szeptemberig a német cég minden harmadik gépkocsiját Kínában értékesítette. Az országban különösen nagy kereslet mutatkozott az Audi Q3-as és Q5-ös modellje iránt.

Ez nem csak a vállalat érdeme, Kínában rohamosan növekszik a kereslet az újautók iránt, a gördülő (tehát mindig az előző egy év összegét mutató) adatok szerint augusztusban már 18 millió darabot is meghaladta az elmúlt egy évben értékesített újautók száma. Ezzel a kínai autópiac már maga mögé utasította az amerikai és a teljes európai piacot is.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A kínai piac egyre nagyobb szerepe miatt az autógyártók egyre nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a hatalmas ázsiai országra. A Daimler Kína legnagyobb autógyárát kívánja felépíteni az országban, míg a Volkswagen 40-ről 50 százalékra kívánja növelni részesedését egyik kínai partnercégében. A VW kínai üzletágának a vezetője pedig bejelentette, hogy 2015-re már 90 modellel szeretnének jelen lenni Kínában a jelenlegi 70 helyett.

Christian Klingler, a Volkswagen értékesítési igazgatója érthetően örömmel kommentálta a statisztikákat, és méltatni kezdte a vállalat ebben az évben mutatott teljesítményét. Kiemelte, hogy a remek kínálatuknak és nemzetközi pozícióiknak köszönhetően sikerült reagálniuk az eurózóna autópiacának évek óta tartó mélyrepülésére, és a komoly kihívást jelentő globális piaci helyzetre.

Az adatoknak a befektetők is megörültek, mivel a Volkswagen részvényei 0,7 százalékot drágultak. Az árfolyam idén történelmi csúcsra ért fel, azonban augusztusban nem tudta áttörni az év elején felállított csúcsot. Az ellenállás visszafordította dél felé a részvényt, az esést pedig az 50-napos mozgóátlag fogta meg. Ha lendületet tudna venni a papír, azzal újra megindulhatna a soha nem látott magasságok felé.

Volkswagen árfolyama (Xetra) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Októberben közelebbről is megismerkedhetnek ügyfeleink a frankfurti parkettel, ugyanis legújabb akciónk keretében rendkívül kedvező díjak mellett lehet kereskedni német részvényekkel!
Az akció részleteiről ezen a linken olvashat.