Oroszországban vásárolt be a Deutsche Bank

Vágólapra másolva!
Közös tulajdoni részesedést vásárolt az orosz Rostelecomban a Deutsche Bank és az orosz állam. A 240 millió dolláros ügylet során 1,225-1,225 százalékos tulajdoni hányadot szerez a két fél a társaságban. 
Vágólapra másolva!

Közösen vásárol tulajdoni hányadot az orosz Rostelecomban a Deutsche Bank és az orosz állam – jelentette be a két fél egy közleményben. A Vladimir Putin által alapított Russian Direct Investment Fund és a Deutsche Bank együtt 240 millió dollárért (egyenként 120-120 millió dollárért) fog vásárolni a Rostelecom részvényeiből – írja a Financial Times.

A két fél így fejenként 1,225-1,225 százalékos részesedést szerzett az orosz vállalatban. A lehetséges tranzakcióról már a nyáron is felröppentek hírek, miután a Rostelecom júliusban kijelentette, befektetőket keres annak érdekében, hogy csökkenteni tudja adósságát.

Az ügylet során pedig olyan opciók is a tulajdonukba kerül, melyek a Rostelecom árfolyamának eséséből vagy emelkedéséből egyaránt profitálni tudnak.

Az orosz állam így tovább növelte részesedését a Rostelecomban, melyben már 55,2 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik. Ugyanakkor a következő években, 2016-ig 5 milliárd dollárnyi Rostelecom-részvény eladását tervezik.

A Rostelecommal kapcsolatban olyan pletyka látott napvilágot a napokban, hogy összeolvadhat a VTB Group mobilszolgáltató egységével. Az üzlettel Oroszország negyedik legnagyobb mobilszolgáltatója jönne létre.

Rostelecom árfolyama (Moszkva) Forrás: [Bloomberg]