A Waberer's-nek lett 650 új nyergesvontatója

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Waberer's International Zrt. 650 új Volvo nyergesvontató beszerzéséről állapodott meg a Volvo Trucks-szal, a beruházás értéke meghaladja a 40 millió eurót - közölte a vállalat. A megállapodás része a Waberer's 2013-as fejlesztési programjának, amelyben a cég több mint 1100 új vontatóval frissíti, illetve részben bővíti flottáját. Az idei beszerzésekkel Európa egyik legfiatalabb flottájának átlagéletkora továbbra is két évnél alacsonyabb marad, a beszerzést a társaság a szolgáltatásai iránt jelentősen megnövekedett megrendelői igényekkel indokolta.

Idén az első félévében a társaság ügyfeleinek száma 300-zal, a fuvarteljesítmény 15 százalékkal, a több mint 3000 szerelvényből álló flotta által megtett fuvarkilométer pedig 20 százalékkal növekedett. Az idei kontingenssel együtt a Waberer's továbbra is a svéd gyártó legnagyobb európai közúti fuvarozási vevője, a beszerzés finanszírozásában részt vesz a Volvo Financial Services.

A vállalat 3000 kamionszerelvényből álló flottája évente több mint negyedmillió komplett rakományt juttat el Európa országaiba.