2,5 millió forintért kapható lesz a luxusbicikli

Vágólapra másolva!
Ki hagyna az utcán egy nagyjából 2,5 milliós biciklit, nem tudni, mindenesetre a francia luxusmárka, az Hermès előállt egy tetszetős darabbal. Ez is azt tükrözi, hogy a luxuscégek a divaton kívül más iparágakba is szeretnének betörni, hogy ellentételezzék a szektor lassuló növekedését.
Vágólapra másolva!

A méregdrága ruháiról és bőrtáskáiról híres francia luxuscég, az Hermès betörne a luxusbiciklik piacára, már ha létezik ilyen. Csütörtökön tájékoztatta ugyanis a szélesebb közönséget a párizsi cég, hogy a Time kerékpárgyártóval közösen fejlesztett karbonszálas biciklit.

Természetesen az ülés és a kormánymarkolat bőrből készülne, és a francia luxusmárkát ismerve nem valami másodvonalbeli kidolgozásra kell számítani. Az Hermès például Kelly bőrtáskáiért 30 ezer eurót (kb. 9 millió forint) is elkér, de többi termékét sem fillérekért árulja.

Le Flâneur d'Hermès bicycle Forrás: Hermès

Ennek megfelelően az új biciklit 8100 euróért (2,4 millió forint) lehet majd megvásárolni, bár kérdéses, hogy ki merné az utcán hagyni azt.

A luxuscégek a divaton kívül megpróbálnak betörni olyan szegmensekbe is, amelyek nem kapcsolódtak eddig profiljukhoz, hogy ellentételezni tudják a lassuló iparági növekedésből származó hátrányokat. Ennek megfelelően a világ legnagyobb luxuscége, az LVMH (ami egyébként 23 százalékos tulajdonnal rendelkezik az Hermèsben is) idén már megvásárolt egy Karib-szigeteki szállodát, és egy magas minőségű kézműves ételeket készítő vállalkozást, a Pasticceria Confetteria Cova-t is. De például az öltönyeiről híres Ermenegildo Zegna a Maseratit látja el anyagaival.

Az Hermès árfolyama (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu