Kútba eshet a Deutsche Telekom terjeszkedése

Vágólapra másolva!
A legfrissebb hírek szerint meghiúsulni látszik a Deutsche Telekom lengyelországi terjeszkedése, ugyanis a Reuters értesülése szerint a Magyar Telekom anyavállalata túlságosan alacsony vételei ajánlatot tehetett a régió 5 országában is tevékenykedő GTS Europe Datanetre. Ezzel pedig nem sikerült meggyőzni a jelenlegi tulajdonost, aki szeretne túladni a cégen.
Vágólapra másolva!

500 millió euró körüli ajánlatot tehetett a Deutsche Telekom a GTS Europe Datanetre, az összeget azonban az eladó igencsak kevesli a Reuters információi szerint, így könnyen megeshet, hogy az ügyletből egyáltalán nem lesz semmi. Kérdéses, hogy az eladó miért is kevesli az árat, hiszen az eddigi sajtóértesülések is arról szóltak, hogy 500 millió euró körüli összeget érhet a régió öt országában kiterjedt optikai hálózattal rendelkező GTS értéke.

A Deutsche Telekom részéről egyébként éppen az elmúlt napokban erősítették meg a lengyelországi terjeszkedési tervet, igaz a korábbi piaci várakozásokkal ellentétben elutasították, hogy a Netia a lehetséges célpontok között lenne.