Eufória az európai piacokon

Vágólapra másolva!
Szépen menetelnek ma az európai tőzsdék, miután a befektetők egyre optimistábbak az amerikai adósságproblémák megoldását illetően. Idehaza is erősödik a BUX, amit az OTP és a Richter kiváló teljesítményének köszönhet.
Vágólapra másolva!

Jelentősebb rali bontakozott ki Európa tőzsdéin az elmúlt napok gyatra teljesítménye után, mivel a befektetők egyre optimistábbak, hogy megoldódnak az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos bizonytalanságok. A magyar tőzsde is felvette a ritmust, elsősorban az OTP és a Richter remekel, közel két százalékkal erősödve.

Azért nem tud akkora lendülettel felfelé haladni a budapesti börze, mert a Magyar Telekom továbbra is szenved és soha nem látott mélységekben ingadozik a papír árfolyama.

A javuló nemzetközi hangulatból a forint egyelőre nem tud profitálni, az euróval szembeni árfolyam lényegében a 296-os szint környékén stagnál.

A nyugat-európai részvényindexek közül, az olasz, a spanyol és a francia halad az élen. A párizsi parkettet a Renault nagyobb megpattanása is fűti.

Az amerikai határidős indexek is szép pluszokat jósolnak nyitásra. Ma egyébként Obama elnök a republikánusokkal is találkozik, hogy egyeztessenek az adósságplafonról, szerdán a Bloomberg közölte, hogy már közeledett a két párt álláspontja az adósságot illetően.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

OTP árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Richter árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu