Mélyponton a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
Valaha volt legalacsonyabb záróárán fejezte be a napot a Magyar Telekom a budapesti tőzsdén. Mellette a Mol és az OTP sem brillírozott a hazai blue-chipek között, megint egyedül a Richter tudott erősödni. Nyugat-Európában vegyesen mozognak a vezető parkettek, például Madrid emelkedni tud, ellenben Londonban lefelé veszi az irány a tőzsdeindex. Amerikában sem túl jó a hangulat a New York-i börzék mínuszban állnak.
Vágólapra másolva!

A Mol és a Magyar Telekom esése nehezedett rá a budapesti tőzsde teljesítményére, ezért szakadt le a magyar parkett a szerdai kereskedésben a régiós társaktól. A Magyar Telekom már korábban is bebukott a 300-as szint alá ma, de végül zárásra sem sikerült javulnia, ezzel pedig történelmi zárószinten tért nyugovóra, 297 forintos áron.

A Mol végül 2,2 százalékos mínuszban zárt, de az OTP is újra gyengült a tegnapi pluszok után. Ma is egyedül a Richterben mutatkozott erő, a gyógyszerpapír 0,9 százalékos emelkedéssel fejezte be a szerdát.

A forinton is rántottak egyet késő délután, amivel az árfolyam már a 296,5-ös szint fölé került az euróval szemben.

Nyugat-Európa vegyes mozgásokat produkál, ugyanis míg például Madridban 1,5 százalékkal halad felfelé a tőzsdeindex, addig Londonban 0,4 százalékos a mínusz.

Amerikában bár piacnyitás előtt még kisebb pluszokra lehetett számítani, mostanra pirosban vannak az indexek. Magyar idő szerint este nyolckor jelenik meg a Fed előző kamatdöntő üléséről szóló jegyzőkönyv, amire még produkálhatnak mozgásokat a piacok. A fontosabb gyorsjelentő cégek közül a KFC-ről híres Yum! Brands 8 százalékkal zuhan, míg az Alcoa 3,6 százalékos pluszban van.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Magyar Telekom árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Mol árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu