Felemás rajt kora reggel a budapesti börzén

Vágólapra másolva!
Kicsit jobban megy egyelőre a magyar tőzsdének, mint nyugat-európai társainak, bár nem nagy mozgások láthatóak egyelőre. Az OTP és a Richter kicsit erősödik, de a Mol és a Magyar Telekom lefelé veszi az irányt. Európában nem túl acélos a teljesítmény, a vezető tőzsdék mínuszban állnak.
Vágólapra másolva!

Minimális mozgásokat mutat csak a magyar tőzsde piacnyitást követően, ezzel kicsit jobban kezdve, mint nyugat-európai társai.

Ez főként az OTP és a Richter kezdeti pluszainak kösuzönhető, ugyanis a bankpapír folytatni látszik tegnapi jó teljesítményét, amikoris délután egy nagyobb fordulattal pluszban tudott zárni megszakítva egy hosszabb gyatra sorozatot. A Richter pedig igyekszik feledtetni tegnapi mínuszait.

A Mol egyelőre csökken tegnapi erősödését követően, míg a Magyar Telekom is lefelé veszi az irányt, egy újabb negatív elemzői ajánlás miatt.

Nyugat-Európában is inkább az eladóké a főszerep, követve a tegnapi New York-i mínuszokat. Egyedül az olasz tőzsde próbálkozik átlendülni a zöld tartomáynba, de még neki sem sikerül.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu