Félelem a Wall Streeten

Vágólapra másolva!
Komolyabb mínuszokat szedtek össze tegnap az amerikai tőzsdék, mivel a befektetők egyre inkább félnek amiatt, hogy közeleg az adósságplafon céldátuma, és ha a politikusok nem egyeznek meg a szükséges intézkedésekről, akkor nem tud majd eleget tenni kötvényfizetési kötelezettségeinek az amerikai kormány. Ma Ázsiában viszont már jobb a hangulat és emelkedni tudnak a vezető parkettek. Az európai határidős indexek alapján viszont Európában mínuszos nyitás várható.
Vágólapra másolva!

Jelentőset estek tegnap is az amerikai piacok, pedig nincs újdonság, a befektetők továbbra is amiatt aggódnak, hogy az USA áttörheti az adósságplafont október 17-én, ha a politikusoknak nem sikerül megállapodni a szükséges intézkedésekről.

A vezető amerikai indexek mind 1 százalék feletti mínuszban zártak, de a Nasdaq például kettővel esett, főleg a közösségi médiacégek gyatra teljesítményének köszönhetően.

A Wall Streeti piaczárást követően jelentett az Alcoa és a KFC anyavállalata, a Yum! Brands. Az alumíniumipari óriás kellemes meglepetéssel a vártnál nagyobb profitról számolt be és árfolyama is ugrott zárás után, míg a Yum! gyenge eredményt produkált az elkeserítő kínai tevékenység miatt, és be is döntötték a papírt.

Ázsiában a vezető börzék többsége már felfelé halad, az élen a japán tőzsde áll közel 1 százalékos plusszal, köszönhetően a gyengülésnek induló jennek. De ma már segíti a piacokat, hogy (nem hivatalosan még, de nagyon valószínű), Obama elnök Janet Yellen-t jelöli majd a Fed elnöki posztjára. Yellen-t inkább a monetáris stimulus pártolójaként tartják számon, emiatt fogadják kedvezően a tőzsdék a híreket.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az S&P 500 értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Nasdaq értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu