Európa már emelkedik, mi most is lemaradunk

Vágólapra másolva!
Itthon a Magyar Telekom és a Mol rántja vissza a BUX-ot, de az OTP is gyengélkedik. Megint egyedül a Richter mutat erőt a hazai blue-chipek közül. Nyugat-Európában egy fordulattal már felfelé veszik az irányt a vezető börzék, de Amerikában is pluszokkal indulhat a nap a határidős részvényindexek alapján.
Vágólapra másolva!

A magyar tőzsde mélyítette mínuszát a délelőtt folyamán, ezzel ellentétes mozgásokat mutat az európai indexekhez képest, amelyek a kezdeti csökkenéseket már inkább pluszokra cserélték.

Itthon a nagypapírok közül egyedül a Richter képes emelkedni, a többi blze-chip lefelé veszi az irányt. Az OTP is mínuszban van, - pedig a reggelt még drágulással kezdte - igaz annak mértéke egyelőre csak mérsékelt. A Magyar Telekom viszont már 1,5 százalék felett esik, ugyanis ma újabb negatív elemzői ajánlás érkezett a papírra.

Nyugat-Európában a délelőtt folyamán fokozatosan lendültek át a vezető parkettek a pozitív tartományba. Az élen a spanyol és az olasz tőzsde halad, de már a DAX is építgeti előnyét. Segíthetett a délben megjelenő német ipari termelési adat, ami jobban sikerült, mint az elemzői várakozás, ez pedig azt sejteti, hogy folytatódik a gazdaság felépülése.

Az amerikai határidős indexek is emelkedést jeleznek előre, 0,3-0,4 százalékos pluszok lehetnek majd nyitásban a tegnapi nagyobb zakó után. Este teszi közzé a Fed az előző üléséről készült részletes jegyzőkönyvet, amely még megmozgathatja a piacokat ma.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Magyar Telekom árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Mol árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu