Halvány erősödést mutat a Mol

Vágólapra másolva!
Mínuszban tengeti idejét a budapesti tőzsde, főként az OTP és a Richter csökkenése miatt. A Mol viszont a nap elejei bizonytalanság után már kisebb pluszba lendült. Nyugat-Európában is lefelé veszik az irányt a parkettek, bár nap elején még néhány részvényindex pluszban állt. Az amerikai határiős indexek pedig kvázi stagnálást prognosztizálnak a Wall Street-i nyitásra.
Vágólapra másolva!

Kicsit ledolgozott hátrányából a budapesti tőzsde, de még mindig mínuszban áll, ugyanis az OTP és a Richter 0,3-0,6 százalékkal halad lefelé, de a Magyar telekom is 1 százalékhoz közeli csökkensében van. Egyedül a Mol képes halvány erőt felmutatni, az olajpapír 25 forinttal képes drágulni.

A forint tegnap délutáni erősödését követően, ma inkább csak oladalazik, és a 295,5-ös szint közelében ingadozik az euróval szemben.

Nyugat-Európában is általánossá vált a piros szín a börzéken, pedig reggel még az olasz és a német tőzsde is próbálkozott az emelkedéssel. A DAX indexet az sem segíti, hogy a délben megjelent adatok szerint augusztusban a német gyáripari megrendelések 0,3 százalékkal csökkentek, pedig az elemzők 1,1 százalékos bővülést vártak.

A londoni tőzsde sereghajtó Európában, amit a bányatársaságok árfolyamának nagyobb csökkenései magyaráznak.

Az Alcatel-Lucent függetleníteni tudja magát a rossz hangulattól, hiszen árfolyama 1,5 százalék körül emelkedik, holott a párizsi parkett 0,5 százalékos mínuszbna áll. De Varsóban is találhatunk jól szereplő papírt, ugyanis az Alior Bank is pluszban áll egy felvásárlási hírre

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Mol árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu