Vágólapra másolva!
Ázsiában pluszokkal korrigálják a tegnapi csökkenést a vezető indexek, annak ellenére, hogy az USA-ban hétfőn mínusszal zártak a börzék, mivel még továbbra sincs megállapodás a döntéshozók között az adósságplafonról és a költségvetésről. Európában is a piros tartományban kezdhetik meg a napot a  parkettek a határidős indexek alapján.
Vágólapra másolva!

Pluszokkal tért vissza Sanghaj

A sanghaji tőzsde emelkedéssel tért vissza egy hetes pihenője után, igaz hogy a kereskedés elején még kisebb mínuszban volt miután az HSBC szolgáltató szektorbeli PMI adata alacsonyabb lett szeptemberben, mint az augusztusi szám, azonban később átlendült a pozitív tartományba. Hongkongban is jól megy a tőzsdének, és már közel egy százalékkal emelkedik, elsősorban a kaszinópapírok jó teljesítményének köszönhetően.

Japánban is emelkedni tud a Nikkei tőzsdeindex a jen gyengülésével párhuzamosan. A szigetországból jött egy makrohír is, ezek szerint a folyó fizetési mérleg többlete augusztusban alacsonyabb lett mint amit az elemzők vártak.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Gyenge teljesítmény az USA-ban

Tegnap Amerikában kifejezetten rossz hangulat uralkodott és a vezető indexek mind csökkenéssel fejezték be a napot. Ugyanis a politikusok még most sem tudtak megállapodni az adósságplafon megemeléséről és a költségvetésről sem. A Dow Jones így már elég távol került 15 000 pontos értékhatárától, de az S&P 500 is szeptember eleji értékéig esett vissza.

Ezek hatására egyébként rendesen megugrott az amerikai csődkockázat is.

Az európai határidős részvényindexek kisebb mínuszokat jósolnak a reggeli tőzsdenyitásra.

Ma piaczárást követően teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését az Alcoa, amivel hivatalosan is megkezdődik a jelentséi szezon.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu