Tovább estek a részvénypiacok

Vágólapra másolva!
Folytatódott a negatív hangulat az amerikai és európai piacokon is a hét első napján. A BUX 0,5 százalékos mínuszban zárt, egyedül a Richter tudott a pozitív tartományban zárni, míg a többiek jócskán lemaradtak tőle. A nemzetközi piacokon a befektetők figyelmét főleg az EADS, a BlackBerry, valamint a Twitter kötötte le.
Vágólapra másolva!

Zárásra sikerült valamelyest erősödnie a hazai tőzsdének, a BUX végül 0,5 százalékos mínuszban zárt, amivel a valamelyest sikerült jobban teljesíteni a lengyel és osztrák piacnál is. Főleg a Richter bizonyult erősnek, hiszen egyedüliként zárt pluszban a nagyobb papírok közül. A Mol-OTP-Magyar Telekom hármas felől inkább negatív hírek érkeztek ma, nem is csoda, hogy valamennyien a negatív tartományban zártak, ráadásul a Magyar Telekom ezzel augusztus után ismét történelmi záró mélypontot ért el, 304 forinttal.

Forrás: Investor.hu

Közben Nyugat-Európában valamelyest mérséklődtek a mínuszok, de a pozitív tartományban történő zárás nem jött össze a főbb indexeknek. Egyedül az olasz FTSEMIB index tudott erősödni, 0,8 százalékkal. Hasonlóan jól szerepelt a cégek közül a német E.ON, valamint az RWE is, de a belga Solvay és a francia EADS is pluszban zárta a napot. A Marks & Spencernek, viszont 3 százalékos mínuszt hozott össze, köszönhetően a cég felől érkező negatív hírnek:

Forrás: Investor.hu

Az amerikai tőzsdéken viszont szűnni nem akaró nyomást lehet látni, a befektetők továbbra is a költségvetéssel, illetve adósságplafonnal vannak elfoglalva, 0,5-0,6 százalékos mínuszokat eredményezve. Akit pedig épp nem ez a téma foglalkoztat, az vélhetően a BlackBerryvel, vagy éppen a Twitterrel van elfoglalva, amelynek piaci kapitalizációja továbbra is a befektetők és elemzők fókuszában áll:

A Richter árfolyama Forrás: Bloomberg

A BlackBerry heti grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg