Nagyágyúk legyeskednek a BlackBerry körül

Vágólapra másolva!
Hiába egyezett meg az elmúlt héten a BlackBerry menedzsmentje a Fairfax Capital vezette konzorciummal az okostelefongyártó felvásárlásáról. Azóta egyre több potenciális vevőjelöltet harangoz be a sajtó, a legfrisseb értesülések szerint már a Google, az Intel, az SAP és a Cisco Systems is közöttük található. Az árfolyamon azonban egyelőre nem figyelhető meg a befektetők lelkesedése a hírek közepette.
Vágólapra másolva!

A Reuters ügyhöz közel álló forrásai szerint újabb érdeklődők jelentek meg a BlackBerry körül. A hírportál értesülései szerint már olyan nagyágyúk, mint a Google, az Intel, az SAP, vagy a Cisco System is potenciális vevőjelöltnek számít. Az érdeklődők egyébként részekben, vagy akár egészben vinnék az értesülések szerint az okostelefongyártót. Korábban már a Cerberus Capitalt is összeboronálták a BlackBerryvel.

Mindez azok után látott napvilágot, hogy az okostelefongyártó a múlt héten jelentette be, hogy megegyezett a Fairfax Capital vezette konzorciummal, amely részvényenként 9 dollárt sem sajnálna adni a tulajdonosoknak. Ehhez persze a társaság átvilágítása során mindent rendben kellene, hogy találjanak a vevők.

A befektetők egyelőre nem adnak sok esélyt arra, hogy a Fairfax vezette konzorcium ténylegesen is megszerzi a BlackBerryt, amit jól mutat az is, hogy az árfolyam egyelőre még a 8 dollárt sem éri el.

A BlackBerry árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu