Milliárdos üzlet a vegyiparban

Vágólapra másolva!
1,3 milliárd dollárért venné meg a belga Solvay vegyipari vállalat az amerikai Chemlogics-ot, hogy kiterjessze olaj és gázipari tevékenységét. A Solvay részvényei 1,5 százalék feletti emelkedéssel reagáltak a hírre.
Vágólapra másolva!

1,3 milliárd dollárt fizetne ki a Solvay az amerikai Chemlogics-ért, ez pedig 10,7-szerese a cég EBIDTA-jának (értékcsökkenés előtti üzemi eredményének). Az ügylethez a pénzt hibrid kötvények kibocsátásával termetené elő a belga cég.

A Chemlogics 500 millió dolláros éves frogalmat bonyolít le, és egyik fő teméke a fúrófejek surlódását csökkentő anyag, aminek eladásai töb mint 10 százalékos növekedést produkálnak.

A Solvay vezére, Jean-Pierre Clamadieu szerint az akvizíció felgyorsítja a cég folyamatban lévő átalakulását, ugyanis a társaság egyre nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni az olaj- és gáziparban használt anyagok gyártására.

A befektetők jól fogadták a hírt, ugyanis a Solvay árfolyama 1,5 százalék felett drágul, pedig a brüsszeli tőzsdeindex 0,7 százalékkal halad lefelé.

Solvay árfolyam (Brüsszel) Forrás: Bloomberg, Investor.hu