300 felé közelít a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
A lélektanilag meghatározó 300 forintos szint felé közelít a Magyar Telekom árfolyama, ezalatt pedig csak egyetlen egyszer járt korábban a telekompapír. Az árfolyam lejtmenetének hátterében elsősorban a csökkenő osztalékvárakozások állhatnak.
Vágólapra másolva!

A pszichológiailag igen fontos jelentőségű 300-as szint felé közelít a Magyar Telekom árfolyama. Ezalatt egyelőre még csak egyetlen egyszer járt a telekompapír, még pedig július végén, amikor 295 forinton állította be mindenkori mélypontját. Mivel azóta egyszer sem fordult elő, hogy 300 forint alá kerüljön az árfolyam, így most nagy figyelem kerülhet a támaszra.

A Magyar Telekom árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A lejtmenetben fontos szerepe lehet az osztalékkal kapcsolatos bizonytalanságnak, ami a múlt héten megtartott Befektetői Nap után sem oldódott, hiszen a menedzsment csak annyit árult el a kifizetéssel kapcsolatban, hogy fenntartják az eddigi osztalékfizetési politikát. A vezetés elmondása szerint az osztalék nagysága nagyban függ a rövidesen kiírásra kerülő frekvenciatenderektől.

Az elemzők egyébként egyre pesszimistábbak a soron következő osztalék nagyságával kapcsolatban, a Bloomberg adatai szerint már csak 29 forint körüli kifizetéssel számolnak jövőre. Ráadásul az érték egyre csak alacsonyabb, hiszen az elmúlt hetekben már 10 forintos forintos várakozás is megejelent, de akad olyan szakértő is aki 2014-re nem vár osztalékot. A mai árfolyam csökkenésben egyébként nagy szerepe lehet annak is, hogy a Deutsche Bank legfrissebb elemzése is a kifizetés lefaragásával számol, már csak 20 forintos osztalékot várnak az elemzőháznál.

A Magyar Telekom az Investor.hu-t kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.