Marc Jacobs elhagyja a Louis Vuittont

Vágólapra másolva!
Marc Jacobs elhagyja a Louis Vuitton divatházat, ahol 16 évig volt vezető tervező, hogy saját márkájának építésére koncentrálhasson - írta meg a Wall Street Journal.
Vágólapra másolva!

Új vezető tervezőt keres a Louis Vuitton, miután Marc Jacobs 16 évnyi közös munka után távozik a cégtől. Jacobs saját márkájának építésére szánna több időt, melyet rövidesen tőzsdére is vinne. A tranzakcióban korábbi munkaadója, a Moët Hennessy Louis Vuitton csoport is közreműködik majd - számolt be Micheal Burke, a Louis Vuitton vezérigazgatója a Wall Street Journalnak.

A Napi Gazdaság vonatkozó cikkében kiemelte, hogy az amerikai Jacobsnak sokat köszönhet a divatház: a korábban elsősorban táskáiról és bőröndjeiről ismert márka az ő vezetésével tört be a luxusruhák piacára, ahol mostanra megkérdőjelezhetetlenné tette vezető pozícióját.

A Louis Vuitton a 2013-as Best Global Brands listán a 17. helyen áll, ezzel messze a legjobb a luxuskategóriába sorolt márkák körében. A brand értékét 24,9 milliárd dollárra becsülik, a második luxusmárka, a Gucci ezzel szemben csak 10,15 milliárdot ér - írta a Napi Gazdaság.