Átalakítja a Mol a mantovai finomítóját

Vágólapra másolva!
Jövő év elejétől kezdve folyamatosan átalakítja a Mol a mantovai finomítóját terméklogisztikai központtá. Főként a rossz finomítói környezet miatt kényszerül rá a Mol erre a lépésre.
Vágólapra másolva!

2014 januárjától kezdve folyamatosan átalakítja a Mol a mantovai olajfinomítóját terméklogisztikai központtá. A Mol a délelőtt megjelent közleményében kiemeli, hogy továbbra is elkötelezett a vállalat Mantova iránt és a rossz gazdasági környezet ellenére is javítja a cég a versenypozícióját.

A mantovai finomító a Mol portfóliójában nem számít kiemelt méretünek, tulajdonképpen az egyik legkisebb a sisaki finomító után és a komplexitása sem nevezhető kiugróan magasnak.

A Mol finomítói Forrás: Mol, Investor.hu

A Mol korábban tárgyalásokba kezdett már az olasz ENI olajcéggel a lejáró olajellátási szerződések jövőjével kapcsolatban, és a legfrissebb közlemény szerint a főbb vonalakban már sikerült a feleknek megegyezniük.

A Porto Marghera kikötőt és a finomítót összeköző logisztikai hálózatot a jövőben végtermék szállítására használják majd fel.

Az átalakítás után a dolgozók egy részét meg tudja tartani a Mol. A társaság mérlegében összesen 423 millió eurót tett ki az első félév végén a finomító. "A finomító logisztikai központtá alakítása várhatóan jelentős egyszeri, pénzmozgással nem járó hatást gyakorol majd a csoport harmadik negyedéves eredményére." - írja a Mol.

Nem újdonság a gyenge finomítói környezet

A Mol lépése nem számít meglepetésnek, hiszen már korábban is lehetett tudni, hogy az európai finomítói szektor rossz lábakon áll a gyenge európai kereslet miatt és az autók hatékonyságának növelése miatt.

A finomító logisztikai központtá alakítása várhatóan jelentős egyszeri, pénzmozgással nem járó hatást gyakorol majd a csoport harmadik negyedéves eredményére.