Matolcsy vitte magával a pénzügyi biztost is

Vágólapra másolva!
A Matolcsy György által felfedezett, év elején pénzügyi biztosnak kinevezett Doubravszky György most a Matolcsy vezette jegybankba ment, az újonnan létrehozott pénzügyi fogyasztóvédelmi részleget vezeti. Pedig a napokban a terület egy új alelnököt is kapott.
Vágólapra másolva!

A jegybankba október 1-jén beolvadt a pénzügyi felügyelet, és most létre is hoztak a jegybankon belül egy új egységet, a Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központot. Vezetőjének pedig kinevezték Doubravszky György, aki eddig a pénzügyi jogok biztosa volt. Ezekkel maga az érintett büszkélkedik a hozzá köthető Hiteltársulás Facebook-oldalán.

Az nem világos egyelőre, hogy Doubravszky maradt, marad-e pénzügyi biztos.

Feltűnő, mennyire együtt mozog Doubravszky Matolcsy Györggyel. Matolcsy tette meg pénzügyi biztosság idén év elején Doubravszkyt (akkor Matolcsy még nemzetgazdasági miniszter volt), és most vitte magához a jegybankba (Matolcsy március óta vezeti a Magyar Nemzeti Bankot).

Az teszi különösen érdekessé Doubravszky jegybankba csábítását, hogy a pénzügyi felügyelet, pénzügyi fogyasztóvédelmi terület MNB-hez kerülésével párhuzamosan egy új alelnököt is kapott a jegybank, Windisch Lászlót, akinek pályafutása az elmúlt három évben szintén szinkronban van Matolcsy György mozgásával. Eddig tehát úgy tűnt, hogy Windisché lesz a fogyasztóvédelmi terület, de az új felállás szerint osztoznia kell Doubravszkyval.