A Közgép újabb két tendert nyert

Vágólapra másolva!
A fővárosban hídfelújításra, Vas megyében útfelújításra kapott megbízást a Közgép, közel nettó 5,5 milliárd forintot kap a cég.
Vágólapra másolva!

A Közgép Zrt. vezette konzorcium nyerte meg a Budapesti Közlekedési Központ által kiírt, nettó négymilliárd forintos tendert, írja a napi.hu. Ennyiből újítja fel a Fidesz gazdasági háttéremberének tartott Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég a Kerepesi úti, MÁV vágányok feletti közúti hidat. Eredetileg félmilliárd forinttal olcsóbbra becsülték a projekt árát.

A BKK által meghirdetett pályázatra három ajánlat érkezett: a nyertes Közgép Zrt. és Colas Hungária Zrt. alkotta konzorcium mellett a szintén közösen pályázó A-Híd Építő Zrt. és Strabag-MML Kft., valamint a lábatlani Dömper Kft., a cseh bejegyzésű Subterra a.s. és a győri székhelyű Doprastav RBR Kft. alkotta konzorcium.

A Közgép a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egyik útfelújításra kiírt közbeszerzésén is sikeresen szerepelt. A cég nyerte meg a 88-as főút egy 6,3 kilométeres (a Sárvár elkerülő szakasz végszelvényétől a főút Vát elkerülő szakaszán épülő új csomópontjáig terjedő) szakaszának 11,5 tonnás tengelyterhelésre történő burkolaterősítésére kiírt közbeszerzést is. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a munka értékét előzetesen nettó 1,6 milliárd forintra becsülte, a Közgép 1,417 milliárdért vállalta. A fejlesztést uniós forrásból finanszírozzák.