A Yahoo mellett az IMAX is sikerre éhezik

Vágólapra másolva!
Mondhatni bomba formában van a mozis berkekben nagy névnek számító IMAX, illetve a technológiai óriás, a Yahoo részvénye. Ennek alapja, hogy mindkét papír sikeresen gyűrte le markáns ellenállásait az elmúlt hetekben, aminek köszönhetően óriási tér nyílt meg előttük.Forrás: [123rf.com] 
Vágólapra másolva!

Jól vizsgázott az IMAX és a Yahoo részvénye is az elmúlt hetekben, ugyanis mindkét papír sikeresen törte át az útjába kerülő akadályokat, melyekre idejekorán felhívtuk a figyelmet az Investor.hu hasábjain.

IMAX: Óriási tapsvihar a moziban
(NYSE)

Hosszú idő után zárt pénteken a 30 dolláros szint felett a mozik világában nagy hírnévre szert tevő IMAX részvénye. Az árfolyam hiába tudott túljutni a 29 dolláros ellenállásán közel 3 hete, tartósan mégsem tudott eltávolodni tőle, most azonban 2011 nyara óta nem látott szintekre jutott el. A megpattanással óriási tér nyílt az árfolyam előtt, ugyanis a soron következő akadályok 33, illetve 38 dollár közelében húzódnak. Tehát mintegy 10 százalékos növekedés is benne lehet a papírban.

Nagyobb gond akkor lehet, ha az IMAX visszacsúszik a 29 dolláros szintig, ennek eleste esetén pedig akár 27 dollár közelébe is leeshet az árfolyam.

Az IMAX napi grafikonja

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikont vizsgálva még inkább bebizonyosodik, hogy a 29 dolláros szint meghatározó jelentőségű lehet az IMAX jövőjét illetően. Ez az ellenállás ugyanis hosszú évtizedekre nyúlik vissza, már a kilencvenes évek végén, valamint a kétezres évek elején fontos szerepet töltött be a részvény életében.

Az IMAX heti grafikonja

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

YAHOO: Nem volt könnyű dolga, de megcsinálta a kitörést
(Nasdaq)

Óriási sikerként könyvelhető el, hogy a Yahoo az elmúlt hetekben könnyedén hagyta faképnél a 30 dolláros ellenállását, ami egyben az 5 éves csúcs áttörését is jelentette. Ráadásul az árfolyam egy visszatesztet követően azóta már bő 10 százalékot száguldott. Ennek lehetőségére többször is felhívtuk a figyelmet, legutóbb éppen a kitörés előtt. Éppen akkor, amikor az MACD indikátor is vételi jelzést küldött.

A Yahoo napi grafikonja

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A jelenlegi kedélyeket azonban némiképp hűtheti, hogy az árfolyam rövid idő alatt jókora növekedést produkált, ami alapján itt lenne az ideje egy korrekciónak. Ráadásul ezt erősíti, hogy 33,5 dollárnál húzódik egy ellenállás. Persze az akadály legyűrése esetén további jelentős hegymenet elé nézhet a Yahoo, a soron következő markáns ellenállás ugyanis 39 dollár közelében található.

A Yahoo heti grafikonja

Forrás: Bloomberg, Investor.hu