Magasabb Richter árfolyamot vár az Erste

Vágólapra másolva!
Kedvezően vélekedik a Richterről az Erste elemzője, aki 4780 forintra emelte a gyógyszercég részvényeinek célárát, ráadásul továbbra is vételre javasolva azokat. A kedvező hírre éves csúcsára ugrott a Richter árfolyama. A szakértő ezen túl módosított az Egis célárán is a kisebbik gyógyszercég lehetséges felvásárlása után, és a többi elemzőhöz hasonlóan 28 ezer forintra emelte az Egis célárát.
Vágólapra másolva!

Megerősítette a Richterre vonatkozó vételi ajánlását az Erste – derült ki a bankház által kiadott elemzésből. Az Erste elemzője ráadásul a gyógyszercég részvényeire vonatkozó célárát 4780 forintra emelte a korábbi 4526 forintról.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A bankház többek között azzal indokolja optimizmusát, hogy a Richter nagy valószínűséggel visszakerülhet az MSCI indexbe, ami után tovább növekedhet a kereslet a részvények iránt. A Richtert az Egis lehetséges kivezetése segítheti, mivel így csupán ő marad az egyetlen lehetőség azoknak a külföldi alapoknak a számára, akik a magyar gyógyszeripar felé fennáló kitettségüket szeretnék növelni vagy szinten tartani.

Ezen túl a vélhetően hamarosan boltokba kerülő új készítmények, az Esmya és a cariprazine (ha ezt az amerikai haóság is engedélyezi) felpörgetheti a cég eladásait, és új fejezetet nyithat a társaság történetében.

Az Erste így nagyjából 22 százalékos felértékelődési potenciált lát a Richterben, mivel a jelenlegi árfolyam 3900 forint környékén mozog. A Richtert követő elemzőknek több mint 70 százaléka párosít vételi ajánlást a papírokhoz, míg a többi szakértő semleges minősítést rendelt a részvényekhez. Különösen pozitívum, hogy egyik elemző sem javasolja eladásra a Richter részvényeit.

Az elemzők átlagosan 4285 forintos célárat határoztak meg a Richterre, ami nagyjából 380 forintos emelkedést jelentene a jelenlegi árszintekről.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Az Erste kedvező véleményére a Richter tovább növelte előnyét késő délután, és tavaly november óta nem látott csúcsra ugrott az árfolyama. A papír így egyre közelebb kerül a 4000 forintos lélektani szinthez, melynek áttörése nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Richter árfolyama

Forrás: [Bloomberg]

Az Erste ezen túl módosította az Egisre vonatkozó ajánlásait és célárait, amire a gyógyszercég tervezett felvásárlása miatt van szükség. Az Egist a Servier-csoport 100 százalékos leányvállalata, az Arts et Techniques du Progrès kívánja bekebelezni, részvényenként 28 000 forintért. A felvásárlási ajánlatot már a PSZÁF is elfogadta, így egyre valószínűbb, hogy megtörténik a tranzakció. Ennek megfelelően az Erste 25 700 forintról a felvásárlási árra, 28 000 forintra emelte az Egis célárát, tartás ajánlást párosítva mellé a korábbi vétel helyett.

Egis árfolyama

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]