Az idén már nem fehérítik ki az illegális fogadási oldalakat

Vágólapra másolva!
A kormány még nem írta ki a külföldről üzemeltetett fogadási oldalak legális működését lehetővé tevő pályázatokat, amelyek átfutása 90 nap, így az idén már biztosan nem fogják tudni kifehéríteni az eddig illegális szerencsejáték-oldalakat.
Vágólapra másolva!

Az idén már biztosan nem indulhat legális fogadási oldal - írta keddi számában a Világgazdaság. A kormánynak ki kellett volna írnia a koncessziós pályázatot, amelyen a külföldről üzemeltetett, eddigi illegális fogadási oldalak tulajdonosai indulhattak volna.

A pályázati időtartam 60 nap, a részletes pályázati felhívást pedig a kezdőnapot megelőzően 30 nappal kell két országos napilapban közzétenni - vagyis az idén már nem legalizálják ezeket az oldalakat.

A lap szerint így az online szerencsejátékok megadóztatása sem lehetséges, az ebből remélt milliárdos adóbevételek biztosan nem teljesülnek, pedig elvileg így pótolták volna a nyerőgépek betiltása miatt kieső játékadó-bevételt.

A Világgazdaság szerint egyelőre nem lehet tudni, mi lesz az illegálisan működő oldalakkal. Elvileg január 1-jétől a hatóságok már blokkolhatják ezeket az internetes felületeket.