Megvan, kikkel bővül az MNB

Vágólapra másolva!
Az Origo információi szerint Windisch László lesz az Magyar Nemzeti Bank harmadik alelnöke és Kandrács Csaba pedig a monetáris tanács új tagja lesz. A kinevezésekre azért van szükség, mivel október 1-jével összeolvad az MNB és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.
Vágólapra másolva!

Új alelnöke lesz a Magyar Nemzeti Banknak, mivel október 1-jétől összeolvad a szervezet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével. Az MNB harmadik alelnöke az Origo információi szerint Windisch László lesz, aki a jegybanknál a költségvetési elemzések területét vezette. Korábban pedig a nemzetgazdasági minisztériumban dolgozott, adóigazgatási főosztályvezetőként.

Az új alelnök személye miatt bővül a monetáris tanács is. Az új tanácstag Kandrács Csaba lesz, aki szintén dolgozott a nemzetgazdasági minisztériumnál, 2012-től pedig az államkincstárért felelős helyettes államtitkár volt.

Hivalatos bejelentés még egyik pozícióval kapcsolatban sem érkezett, pedig a gazdasági bizottság a fél12-kor kezdődő ülésen hallgatja meg az MNB alelnökjelöltjét.

EURHUF napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu