Kiadhatják Hernádi ellen a letartóztatási parancsot

Vágólapra másolva!
Horvát értesülések szerint a horvát bíróság arra kérte a rendőrséget, hogy Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató ellen adjanak ki letartóztatási parancsot. A múlt héten Hernádi ugyanis nem jelent meg a kihallgatáson. Az akkori értesülésekre a Mol jogi igazgatója is reagált, aki szerint alaptalanak a vádak, amelyek Mol-t és annak elnöke ellen irányulnak. 
Vágólapra másolva!

A horvát bíróság arra kérte a rendőrséget, hogy adjanak ki letartóztatási parancsot Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató ellen - számolt be a Bloomgberg a HINA horvát hírügynökségre hivatkozva. Hernádinak az előzetes letartóztatását a múlt héten rendelte el a horvát bíróság, miután nem jelent meg egy kihallgatáson.

A Mol az akkori bejelentésre negatívan reagált, pillanatok alatt esett az árfolyam több mint 1 százalékot és esett be 16 ezer forint alá.

A Mol-vezért már egy jó ideje szeretné kihallgatni a horvát bűnügyi hatóság egy 10 millió eurós korrupciós ügy miatt, melyben a volt horvát kormányfőt, Ivo Sanadert már elítélték. Azzal gyanúsítják a horvátok Hernádit, hogy lefizette Ivo Sanadert, és így tudta megszerezni az INA fölött a Mol az irányítást úgy, hogy a részvények 49,1 százalékát birtokolja. (A történet fontosabb állomásairól az Investor.hu hasábjain is beszámoltunk.)

A Mol megpróbált ma ismét 16 ezer forint fölé emelkedni, de ez nem jött össze.

Mol napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu