Elhasalt az Egis

Vágólapra másolva!
Óriási csalódást okozott piaczárást követően megjelenő gyorsjelentésével az Egis. A kisebbik hazai gyógyszergyártó ugyanis minden fontos soron alulmúlta az elemzői várakozásokat.
Vágólapra másolva!

A Richterrel ellentétben rendkívül gyenge negyedéves gyorsjelentést tett közzé az Egis piaczárást követően. A kisebbik hazai gyógyszercég gyakorlatilag minden soron elvétette a várakozásokat, de amíg az árbevétel és a bruttó fedezet csupán 1-2 százalékkal maradt el a konszenzustól, addig az üzemi eredmény és a nettó eredmény 15-36 százalékkal múlta alul.

A gyorsjelentés bővebb értékeléséhez olvassa el részletes elemzésünket!

Forrás: Origo

Az Egis mintegy 79 százalékban teljesítette üzleti évének első kilenc havában az elemzők által egész évre várt 2780 forintos egy részvényre jutó profitot. Ilyen alacsony értékre legutóbb 2007-2008-ban volt példa. Ha abból indulunk ki, hogy az elmúlt években rendre az utolsó negyedév bizonyult a leggyengébb időszaknak, akkor nem lesz könnyű teljesíteni a Bloomberg által közölt elemzői konszenzust. Némi öröm az ürömben, hogy az EPS már most meghaladja a tavaly teljesített rekord nyereséget.

Forrás: Origo

A gyorsjelentés bővebb értékeléséhez olvassa el részletes elemzésünket!