Varga jelezte a bankoknak, mi vár rájuk, ha nem állapodnak meg

Vágólapra másolva!
Az államnak nincs pénze, márpedig ősszel bankokkal vagy bankok nélkül lesz devizahiteles csomag - üzente a bankokkal tárgyaló Varga Mihály.
Vágólapra másolva!

"Ha megállapodunk a Bankszövetséggel, akkor közös, kompromisszumos javaslatot, ha nem, akkor önálló javaslatot kell majd az ősszel a parlament elé bevinni" - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Tv2-nek.

A Wall Street Journal szerint arról is beszélt a miniszter, hogy a magyar költségvetésben nincs elég pénz ahhoz, hogy kimentsenek több ezer hitelest a drága devizahitelükből. Varga a költségvetési hiány 3 százalék alatt tartására hivatkozva mondta, hogy a költségvetésből nem tudnak finanszírozni egy ilyen programot.

A Wall Street Journal szerint ez azt üzeni a bankoknak, hogy a kormány akár erővel is kényszerítheti a bankokat a devizahitelek kivezetésére, ennek árát pedig a bankok viselhetik, ha nem egyeznek meg.

Varga Mihály szerdán találkozott a Bankszövetség képviselőivel. Ezen "a lakáscélú devizahiteles problémák rendezésének alapelveit" fektették le.