Máshogy kérnék a pénzt a magyar garázscégeknek

Vágólapra másolva!
A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) a Kutatási és Technológiai Alap finanszírozásával megvalósuló "Technológiai start-up ökoszisztéma építés" című pályázat átírását javasolja a kiíró Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek.
Vágólapra másolva!

A szövetség állásfoglalásában úgy véli, a már megjelent kiírást az innováció piaci átültetésének támogatása érdekében át kellene dolgozni.

Erre még van idő, mert a pályázat több alprogramjára 2013. december 2-tól nyújtható be jelentkezés - hívta fel a figyelmet a szövetség.

Az innovációs szakmai érdekképviselet állásfoglalása szerint a kiírásban az alprogramok koncepcionálisan kiforratlanok, elnagyoltak, belső ellentmondásokat tartalmaznak.

A szövetség állásfoglalásában ugyanakkor fontosnak nevezi az induló vállalkozások támogatását, a start-up ökoszisztéma építését.

A Nemzeti Innovációs Hivatal úgy reagált, hogy az MISZ javaslata az újragondoláson túl szakmai érveket nem tartalmaz. "Szeretnénk megnyugtatni a pályázatban érdekelteket, hogy minden kockázat nélkül folytathatják a pályázati előkészületeiket" - írta a hivatal hozzátéve, hogy az élénk érdeklődés miatt további pénzek bevonását is tervezik.