300 felett a forint, esik a BUX

Vágólapra másolva!
A 300-as szint felett jár a forint árfolyama az euróval szemben, nem tudja tehát megtörtni a több napja látott gyengélkedő szériát a forint. A BUX sem teljesít túl fényesen, a Magyar Telekom és az OTP gyengélkedik leginkább, de nagy emelkedés a többi papírnál sincs. Európában pedig a kedvezőbb makroadatok ellenére is kivárás jellemzi a piacokat, mivel Amerikából 14:15 perctől fontos makroadatok érkeznek. Érdemes figyelni az Investor.hu-t, hiszen folyamatosan beszámolunk az eseményekről.
Vágólapra másolva!

300 felett a forint

Nincs ma jó napja a forintnak, az euróval szemben árfolyama már a 300-as szint felett jár, folytatva ezzel az elmúlt napokban látott folyamatos gyengülést.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Sem a Magyar Telekom, sem pedig az OTP nem teljesít ma jól, 1,2-1,3 százalékos mínuszban járnak az érintett papírok. A Magyar Telekom még tegnap kapott napközben egy nagyobb pofot, 295 forintig is ütötték az árfolyamot, míg az OTP-vel kapcsolatban az elmúlt hetekben láttak napvilágot eléggé aggasztó hírek.

A brit AstraZeneca gyógyszercég tárgyalásokat folytat a dél-koreai Celltrionnal a biotechnológiai vállalat felvásárlásáról - írja a Bloomberg a Financial Newsra hivatkozva. A hírre érdemben nem reagált az Egis árfolyama, jelenleg 0,2 százalékos mínuszban tartózkodik.

A Magyar Nemzet értesülései szerint az év második felében új olaj és gáz kutatási tendereket írhatnak ki Magyarországon. Ilyenre 2010 októbere óta nem volt példa. Alexander Dodds, a Mol kutatás és termelés divíziójának nemrég kinevezett alelnöke szerint a Molnak szüksége van új koncessziókra az országban hogy ellensúlyozni tudja az elöregedett mezők kitermelés csökkenését, mondta el a portfolio.hu-nak.

A Richter viszont jól teljesít, az elmúlt napokban nagyobb mínuszokat is elszenvedő gyógyszergyártó a ma éjféli gyorsjelentése előtt jár 0,9 százalékos pluszban, amivel a legerősebb papír a BÉT-en forgó nagyobb cégek közül.

Forrás: Origo

A Magyar Telekom és az OTP miatt lemaradó ma a BUX a régiós tőzsdék, valamint a nyugat-európai piacok támasztotta erős versenyben, 0,1 százalékkal csökken az index, bár 11 óra körül még pluszban járt. Jobban viszont a cseh piac sem teljesít, szintén 0,1 százalékos mínuszával.

Forrás: Origo

Kivárnak a befektetők a délutáni adatokra

Határozott kivárás jellemzi ma az európai piacokat a délutáni amerikai makroadatok miatt. A délelőtti mínuszokhoz képest viszont valamennyivel jobb a helyzet délben, főleg a kedvező munkanélküliségi adat miatt, ami a várt 12,2 százalék helyett csak 12,1 százalékot mutatott az Eurózónában.

Forrás: Origo

Szintén Európából érkezett a fogyasztói árindex júliusi értéke is, ami az előzetes számok szerint 1,6 százalékos növekedést mutat, megegyezve az elemzői várakozásokkal, és az előző havi értékkel.

Hiába volt veszteséges az első félévben a francia Peugeot, és haladta meg veszteségeinek mértéke még a tavalyi szinteket is, a befektetők aligha voltak csalódottak. Az elemzők által várt 295,8 millió eurós üzemi veszteség helyett csak 65 millió euró volt a mínusz, és az árfolyam nyitáskor 10 százalékos pluszban is járt, amiből 7 százalékot azóta is tart a papír.

7,6 százalékkal erősödik az AB Inbev árfolyama, mivel a világ legnagyobb sörgyártója a várakozásokat meghaladó második negyedéves profitról számolt be a ma reggeli gyorsjelentésében. Az adó-, kamat-, valamint értékcsökkenés nélkül számított eredmény 5,8 százalékkal növekedett, míg az elemzők csupán 3,7 százalékos bővülésre számítottak.

Alapvetően jól teljesítetenek a ma gyorsjelentő európai cégek, bár a nyitás óta valamelyest mérséklődtek a pluszok, a Peugeot és az AB Inbev még tetemes emelkedésben jár, de az EADS, a Volkswagen, valamint a BNP Paribas részvényesei sem panaszkodhatnak.

Forrás: Origo

Délután érkeznek a makroadatok Amerikából, amelyek alaposan megkavarhatják a piacokat, amiről az Investor.hu-n természetesen folyamatosan beszámolunk.