Vágólapra másolva!
Hamarosan megállóba ütközhet a forint, már amennyiben a 300-as szintnél még mindig állnak azok a falak, amik már többször visszaverték a gyengülési rohamot. Jó ideje kapaszkodik az árfolyam, az erős technikai szintek pedig alkalmat adhatnak egy kis pihenésre. Innen az erősödésnek lehet nagyobb valószínűsége, bár a grafikonon kibontakozó emelkedő háromszög miatt nem dőlhetünk még hátra.
Vágólapra másolva!

Az újabb körös devizahiteles mentőcsomag megszellőztetése és a jegybank jelzése a tovább folytatódó kamatcsökkentési ciklusról egyaránt szerepet játszottak abban, hogy a forint július közepén gyengülő pályára állt. A 290-es szintekről mostanra egészen a 300-as lélektani magasságok közelébe gyengültünk, ami korábban már több esetben is megállót jelentett a devizának.

Párszor ugyan a szint fölé szúrt az árfolyam, de például júniusban egyszer sem sikerült a kerek érték felett zárni. Erős technikai ellenállás alakult itt ki, ami a mostani nagy menetet is megakaszthatja. Legalábbis egyelőre ennek adnánk nagyobb lehetőséget. Ha a nemzetközi hangulat megbicsaklik, vagy a kormány részéről nem várt bejelentés érkezik, akkor persze a falakon is könnyen áttörhetne a forint.

Ha viszont erősödésbe is kezdünk, abban az első megállókat rögtön a 293-294-es szintek jelentik majd, első körben ennél lejjebb valószínűleg nem tud majd leszúrni az árfolyam. Mivel azonban egy emelkedő háromszög képe rajzolódik ki a grafikonon, egyáltalán nem dőlhetünk még hátra, hiszen ezekből a formációkből jellemzően felfele szokott kitörni az árfolyam.