Előzetesben marad a bőröndös gyilkosság gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Elutasította a londoni központi büntetőbíróság egy fiatal magyar nő feltételezett gyilkosának kérelmét, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen. 
Vágólapra másolva!

Az áldozat holttestét egy bőröndben fedezték fel az északnyugat-londoni Barnet kerület Mill Hill városrészében, egy sportpálya közelében, erdős területen, még július 21-én.

Az azonosítási folyamat lezárultával a Scotland Yard közölte, hogy az áldozat a 25 éves magyar állampolgárságú K. A., aki a városrészben élt.

A londoni rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat, egy ugyancsak magyar állampolgárságú férfit. A 29 éves Gy. L. az észak-londoni Finchley kerületben lakik. Gy. L. ellen a múlt héten vádat emeltek.

A városrész online hírfórumának keddi beszámolója szerint a gyanúsított először nem kérelmezte, hogy óvadék ellenében helyezzék szabadlábra, ám a londoni központi büntetőbíróság - utcájáról kapott közismert nevén az Old Bailey - eljáró tanácsának első meghallgatásán meggondolta magát. Kérelmét azonban a bíróság elutasította, és vizsgálati őrizetét a következő tárgyalási napig, október 14-éig meghosszabbította.

A Scotland Yard illetékese kedden az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az elhunyt halálának pontos okát továbbra sem sikerült tisztázni, folytatódik a vizsgálat ennek meghatározására.

A Scotland Yard a múlt héten is azt közölte, hogy az áldozaton elvégzett első halottkémi vizsgálat nem járt egyértelmű eredménnyel, és további vizsgálatokra van szükség annak kiderítésére, hogy mi okozta a fiatal magyar nő halálát.