Gutaütést kapott az OTP a kánikulában

Vágólapra másolva!
Nagyot ütöttek ma az OTP árfolyamán, miután újabb bennfentes eladásról szóló információk láttak délután napvilágot, 4350 forinton zárt a napközben 5,5 százalékos mínuszban lévő bankpapír árfolyama. A Magyar Telekom volt a másik nagy vesztes, 309 forinttal új történelmi mélypontot állított be, és még soha nem zárt ilyen alacsonyan a telekompapír. A többi magyar részvény is szenvedett, ráadásul a forint is folytatta a gyengélkedést az euróval szemben.Európában zárásra mérséklődött a jókedv, főleg az olasz tőzsde gyengült el nap végére, de a Barclays árfolyama is szép kis esést hozott össze a nap során. Amerikában viszont még ennyire sem futotta az indexeknek, kivétel nélkül mínuszban állnak a nyitás után, miközben a lakáspiacról is kedvezőtlen adat érkezett.
Vágólapra másolva!

Alaposan elkalapálták ma az OTP-t a tikkasztó hőségben, a bankpapír ugyanis 4350 forinton zárt, ami 4,1 százalékos csökkenést jelent, és az árfolyam napközben még 5,5 százalékos mínuszt is mutatott. Az OTP-t arra a hírre ütötték meg, hogy újabb bennfentes részvényeladást jelentett be.

Az OTP árfolyama

Forrás: Origo

A többi magyar papírnak sem volt túl jó napja, a Magyar Telekom 309 forinttal új történelmi mélypontot ütött a záróérték tekintetében, de a két gyógyszergyártó sem szerepelt fényesen, 1 százalék körüli mínuszokat mutattak a héten jelentő gyógyszercégek. Pluszban csak a Mol-nak sikerült zárnia, ám itt is csupán 0,1 százalékos emelkedés mutatkozott.

Forrás: Origo

A gyenge teljesítménynek köszönhetően a magyar tőzsde lett ma a nap leggyengébb régiós és európai piaca, 1,7 százalékkal esett a BUX. A régióban a cseh és lengyel piacok viszont jól teljesítettek, 0,4 százalékkal erősödtek.

Forrás: Origo

Folyamatosan gyengült a forint árfolyama az euróval szemben ma, délután már a 299-es szint felett is megfordult a devizapár, ám onnan valamelyest sikerült erősödnie a forintnak, és jelenleg 298,7-nél alakulnak a jegyzések.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Augusztus 12-ig tervezi visszafizetni a hiteleket a kormány az IMF felé, írta a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. A 7,5 milliárd eurós hitelből jelenleg már csak 2,2 milliárd eurós tőketartozással rendelkezünk.

Mérséklődött az európai jókedv

Zárásra már kevésbé maradt fenn olyan jó hangulat, mint ami napközben jellemezte az európai piacokat, az olasz tőzsde számított ma alulteljesítőnek, míg a német és spanyol piacok felülteljesítők voltak.

Forrás: Origo

4 százalékot ugrott a holland KPN telekomcég részvénye, miután kiderült, hogy legnagyobb tulajdonosának, a mexikói Carlos Slimnek sikerült dűlőre jutnia a menedzsmenttel. A megállapodás értelében szabadon növelheti jelenlegi 28 százalékos részesedését a vállalatban.

3,7, illetve 4,4 százalékos mínuszban tartózkodik a Ryanair és a Barclays részvénye, ezzel igencsak lemaradónak számítottak ma. Előbbit a gyenge gyorsjelentésre adták a befektetők, míg utóbbi tőkeemelési tervei miatt került a figyelem középpontjába.

Kisebb mínuszok nyitáskor

Valamennyi fontosabb amerikai index a negatív tartomában található, mivel a függőben lévő lakásértékesítések száma 0,4 százalékkal csökkent havi alapon.

Forrás: Origo

Az S&P 500 szektorai közül csak a távközlési és közműcégek tudtak emelkedni, az energiaipari és pénzügyi cégek viszont alaposan megszenvedték a kereskedés első perceit, 0,7-0,8 százalékos visszaeséseket mutatnak átlagosan.

Forrás: Origo

3 százalékos pluszban viszont az Omnicom árfolyama, mivel a francia PublicisGroupe-val terveznek összeolvadást, amivel a világ legnagyobb reklámcége jöhetne létre. Egyelőre sok a kérdés a tranzakcióval kapcsolatban a létrejövő óriási cégméret miatt.

Közzétette a Hertz előző negyedéves gyorsjelentését, amiben a társaság 31 százalékos profitnövekedésről számolt be az előző évhez képest. Az elemzőket azonban nem sikerült meglepni, mivel ők is 45 centes EPS-t vártak. A részvények ennek ellenére 2,8 százalékos mínuszban járnak.