Az év legmelegebb napján zárták le az M7-est

Vágólapra másolva!
Épp a kánikula kellős közepén, hétfőn kezdték kiépíteni az M7-es sztrádán a 82. kilométernél az e-útdíjportált, legalább az egyik, de lehet, hogy mindkét sávot lezárták a Balaton felé. Óriási dugó lett az egészből.
Vágólapra másolva!

Az autópálya-kezelő cég hétfőn lezárta az M7-es sztráda mindkét sávját a Balaton felé vezető oldalon a 82. kilométernél, Lepsény és Balatonvilágos között, mert e-útdíjportált telepítenek, számol be a hvg.hu. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is azt említette, hogy csak a szervízsáv járható azon a a szakaszon, vagyis a belső és a külső sávot is lezárták. Az autópálya-kezelő cég honlapján viszont az áll, hogy csak a belső sávot zárták le, a leálló és a külső sávon lehet haladni.

Lényegében olyan eszközt szerelnek fel, amellyel ellenőrizni lehet, hogy a sztrádát használó kamion, teherautó sofőrje fizetett-e e-útdíjat.

Óriási dugó alakult ki a környéken, Szabadbattyántól Balatonvilágosig lépésben halad a forgalom a HavariaPress tudomása szerint.

Ma szinte biztos, hogy megdől a melegrekord, az év legmelegebb napja a mai, erre számítani is lehetett, napok óta ezt jelzi előre a meteorológiai szolgálat. Szerettük volna megtudni az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től, hogy miért ma kezdték az e-útdíj portál kiépítését ott, de délután 4 órakor hiába próbáltuk hívni a kommunikációs osztályt, nem vették fel a telefont, a cég telefonközpontjában azt mondták, ma már nem is tudunk beszélni a kommunikációért felelős részleggel.

Az e-útdíjrendszerrel több gond is adódott az egy hónapos működése alatt. Pár óra működés után lefagyott, túlszámláz több esetben, kerülőútra küld, olvashatatlan jegyet ad – erre panaszkodnak fuvarozók és azok szervezetei.

Az autópálya-kezelő cég tájékoztatása szerint keddtől már járható lesz két sáv, de pár napig még folytatódnak a munkák.