Zuckerberg 3,8 milliárd dollárt keresett egyetlen nap

Vágólapra másolva!
Egy nap leforgása alatt közel 4 milliárd dollárral nőtt a Facebook alapító Mark Zuckerberg vagyona, miután a Facebook részvénye a csütörtöki kereskedés során közel 30 százalékot emelkedett a nagyon jó gyorsjelentést követően.
Vágólapra másolva!

3,8 milliárd dollárral ugrott meg egyetlen nap alatt a Facebook alapító Mark Zuckerberg vagyona, mivel az általa gründolt közösségi oldal szerda este egy lenyűgöző gyorsjelentéssel rukkolt elő. A társaság árbevétele, nettó eredménye éves szinten több mint 50 százalékot nőtt. Ennek a kereskedés során meg is lett a hatása: közel 30 százalékos pluszt tudott összehozni a részvény egyetlen nap alatt.

Mark Zuckerbergnek nagyjából 485 millió Facebook részvény van a birtokában, így az egy nap alatt 7,85 dollárt emelkedő papír "némileg" megdobta Zuckerberg vagyonát.

A Bloomberg által készített milliárdos rangsor alapján Zuckerberg a világ 42-ik leggazdagabb emberének számít a most már 16,8 milliárd dolláros vagyonával. Olyan tech gurukat tud megelőzni a 29 éves Zuckerberg, mint Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója, vagy Michael Dell, a Dell számítógépgyártó alapítóját, nagytulajdonosát.

A csütörtöki részvényemelkedés miatt idén már 37 százalékkal nőtt a Facebook alapítójának vagyona.

A Facebook gyorsjelentését követően az elemzők is elkezdték megemelni a 12 havi céláraikat. A Bloomberg által megkérdezett szakértők konszenzusa szerint 36,85 dolláros célár adódik a Facebook részvényre, ami a jelenlegi szintekhez képest nagyjából 7-8 százalékos növekedést jelentene. Ha ez bejön, akkor Zuckerberg vagyona nagyjából további 1,3 milliárd dollárral nőhet.

Ha viszont a legoptimistább, 46 dolláros jóslat valósul meg a következő 12 hónap során, akkor akár további 5,8 milliárd dollárral is hízhat Zuckerberg vagyona, ezzel pedig a leggazdagabbak listáján a 26-27-ik helyre is feljuthat Zuckerberg (persze, ha a többiek nem tudják növelni a befektetéseik, cégük értékét).

Facebook napi grafikon (Nasdaq)

forrás: Investor.hu