Nyoma sincs a tegnapi mínuszoknak Európában

Vágólapra másolva!
A héten megszokott módon pénteken is az OTP indította legjobban a kereskedést, 1 százalék feletti pluszban jár az árfolyam, de valamennyi magyar papír tudja tartani az iramot a Mol kivételével. Európában pedig még ennél is jobb a hangulat, a francia tőzsde 0,9 százalékos pluszban jár, de a német tőzsde is 0,6 százalékkal erősödik, köszönhetően a Görögországgal kapcsolatos kedvező fejleményeknek.Olvassa el reggeli amerikai és ázsiai piaci összefoglalónkat is: Nincs sok indok az örömre Japánban
Vágólapra másolva!

Kinyitott a piac, kilőtt az OTP

Jól kezdték a napot a magyar részvények, az OTP 1 százalék feletti pluszokban és 4600 forint felett jár, de a Mol kivételével valamennyi nagyobb papír emelkedés mutat.

Forrás: Origo

Régiós viszonylatban kiválónak számít a BUX teljesítménye, ami már 0,4 százalékot erősödött, míg a lengyel piac szenved, és 0,4 százalékos mínuszban található.

Forrás: Origo

Fellebbezett az E-Star a Fővárosi Törvényszék ítéletét, ami megszüntette a társaság csődeljárását. Tegnaptól számítva a bíróságnak legfeljebb 8 munkanapja van, hogy elbírálja a fellebbezést, tehát legkésőbb augusztus 6-ig eldőlhet a cég sorsa, legrosszabb esetben akár fel is számolhatják az E-Start.

Az E-Star árfolyama

Forrás: Origo

A Bankszövetség megerősítette, hogy a jövő héten megkezdi a tárgyalásokat a kormánnyal a devizahitelesek megsegítésének ügyében. Az akció akár több évet is igénybe vehet Orbán Gábor, az NGM államtitkára szerint -írja a Bloomberg. A Népszabadság kormányközeli értesülései korábban 3-5 éves intervallumot jelöltek meg.

A szlovák bankszövetség (SBA) szerint veszélyt jelenthet a vállalati hitelezésre, ha a jelenlegi szintjükön maradnak a bankszektort sújtó adók -írja az MTI. A bankokra kirótt összesített adóterhek 2012-ben Szlovákiában voltak a legmagasabbak (169,8 millió euró) a szövetség jelentése szerint. Mindez nyomást helyez az OTP-re is, helyi egysége révén.

Tegnap a késő délutáni órákban már 298 felett is jár a forint az euróval szemben, innen azonban képes volt az erősödésre, és 296,5 környékére tértek vissza a jegyzések.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Jól kezdődik a nap Európában

A tegnap látott mínuszoknak ma már nyoma sincs az európai piacokon, valamennyi fontosabb index a plizitív tartományban található, főleg a francia CAC40 erős, 1 százalékos pluszban jár.

Forrás: Origo

A jó hangulatot segítheti az is, hogy tegnap elfogadták a görög törvényhozók a nemzetközi hitelezők által kért reformokat, így vélhetően - pár napos csúszás után - megkapják a görögök a mentőcsomag következő részletét.

Eladhatja a Gas Natural Fenosa-ban lévő 6 milliárd dolláros részesedését a spanyol Repsol, miután a közelmúltban több cseppfolyósított földgázt előállító üzemet eladott Royal Dutch Shellnek, így már nincs szüksége a közműcégben lévő részesedésére.

Renault